METEN IS WETEN

Meten is weten!

Vervangen van een oud kozijn

Hier enkele tips voor het inmeten van de kozijnen wanneer je die gaat vervangen.

  • Zorg dat je de breedte- en hoogtemaat van het oude kozijn inmeet.
    Dit meet je van metselwerk tot metselwerk. Zorg dat je dit op 3 verschillende plekken doet en pak daarvan de kleinste maat. Trek hier vervolgens 10mm af om zo je bestelmaat te verkrijgen. Deze maat vul je dan in bij het bestellen.
  • In het geval dat er een raamdorpelsteen onder het kozijn aanwezig is, zal er net iets anders moeten worden ingemeten. In dat geval meet je vanaf het bovenste metselwerk, loodrecht naar beneden op de raamdorpelsteen. Wij adviseren om hier dan wat extra ruimte te creëren. Trek in geval van een raamdorpelsteen 20mm af van totale gemeten hoogtemaat.

Let op:

Het is beter om het kozijn iets kleiner aan te houden dan iets groter. Als je het kozijn iets kleiner maakt weet je zeker dat hij past en is speling makkelijk op te vullen. Als een kozijn te groot is zal je deze moeten gaan schaven. Dit is niet alleen veel werk, maar dan vervalt helaas ook je garantie op het houten kozijn.

Ben je niet zeker of de maten die je hebt gemeten kloppend zijn, vraag jouw aannemer en/of een kennis met een bouwkundige achtergrond om dit te controleren. Het zou natuurlijk zonde zijn als er een kozijn aan komt dat niet past.


Bovenberg 68
2861 BB Bergambacht
Tel +31(0) 182 - 389 509

KvK: 29020621
BTWnr. NL004090834B01