Garantievoorwaarden en Onderhoud –  KozijnineenKlik.nl

Blij met Kozijn in een Klik

Garantievoorwaarden KozijnineenKlik.nl

 

Onze producten worden onder garantie geleverd. Omdat wij overtuigd zijn van onze hoge kwaliteit, kunnen wij je een garantietermijn verstrekken van 10 jaar na levering van de kozijnen.

De garantietermijnen zijn als volgt:

• 10 jaar garantie op de kozijnen, ramen en beglazing;
• 6 jaar garantie op het beglazingskit;
• 6 jaar garantie op de houten buitendeuren;
• 5 jaar garantie op het hang- en sluitwerk en ventilatieroosters.

Deze garantietermijnen zijn van toepassing wanneer:

• Onze producten juist geplaatst worden.
• Voorgelakte producten, binnen 18 maanden na levering worden afgeschilderd;
• De producten vanuit de fabriek afgelakt zijn;
• Ons onderhoudsadvies in acht wordt genomen;
• De producten door ons in de fabriek zijn beglaasd.

Gebreken zoals transportschade, glas- breuk of krassen, die niet geconstateerd zijn bij levering, vallen buiten de garantie.

Let op!

Hout is een natuurproduct en werkt. Draaiende delen kunnen enkele millimeters krom en scheluw zijn. Dit kan met name tijdens het stookseizoen voorkomen. Dit is geen probleem, het hang- en sluitwerk trekt het draaiende deel altijd goed dicht. De kromming en scheluwte van een deur mag maximaal tussen de 6 en 8mm zijn en dit kan alleen na het eerste gebruiksjaar en buiten het stookseizoen gemeten worden.

Alles hierboven valt onder de garantie van Kozijnineenklik.nl en lossen wij met plezier voor je op.

Onderhoudsadvies Kozijnineenklik.nl

 

Indien onze producten fabrieksmatig afgelakt en beglaasd worden, vergen zij de eerste 10 jaar nagenoeg geen onderhoud.

Wij adviseren de kozijnen, ramen en deuren het 10e jaar weer geheel opnieuw af te lakken.

Onderhoud

Het is wel belangrijk gedurende deze periode de producten schoon te houden (denk hier bijvoorbeeld aan zand en spinnenwebben). Dit kan bijvoorbeeld tijdens het ramen wassen worden gedaan.

Indien de producten voorgelakt worden geleverd, dienen deze aantoonbaar binnen 18 maanden na levering correct afgelakt te worden. In dit geval adviseren wij (afhankelijk van de aflak kwaliteit) de producten elke 4 jaar opnieuw af te lakken.

Donkere kleuren

Kozijn in een klik raadt het sterk af om de kozijnen, ramen en deuren donker te schilderen indien deze op de Zuid- en Westgevels gepositioneerd worden. Technisch gezien heeft dit geen invloed op je garantie, maar door veel zonlicht zullen donkere kleuren sneller vervagen en dus iets eerder onderhoud nodig hebben.

Hang- en sluitwerk

Houdt het hang- en sluitwerk schoon van zand en stof. Doe 2 jaarlijks je sloten smeren met bijvoorbeeld slotenspray of WD40. Schilder nooit over de sloten en scharnieren.

Roosters

De roosters moeten schoon van zand en stof gehouden worden. Doe daarom 2 jaarlijks je roosters stofzuigen aan de binnenzijde. (Dit kan eenvoudig door de kap te verwijderen)

Beglazing

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en controleer de buitenste kitnaad elke 4 jaar op loslaten. Indien deze loslaat of dusdanig verouderd is, moet je deze kitnaad vervangen. Doe je dit tijdig, dan voorkom je schade aan de producten.

Blij met Kozijn in een Klik


Bovenberg 68
2861 BB Bergambacht
Tel +31(0) 182 - 389 509

KvK: 29020621
BTWnr. NL004090834B01